Spyshots: Mercedes CLS63 AMG facelift

Spyshots: Mercedes CLS63 AMG facelift
Naast de reguliere Mercedes CLS en CLS Shooting Brake krijgt uiteraard ook de potentere CLS63 AMG variant volgend jaar een beperkte facelift!

Na de vernieuwde Mercedes E-Klasse en de volledig nieuwe S-Klasse is het nu tijd om de tussensegmenten even op te frissen. We zagen alreeds spyshots van een licht aangepaste CLS Shooting Brake, maar met onderstaande kan ook de meer vermogende liefhebber van een vierdeurscoupé in de loop van volgend jaar een opgefrist model aanschaffen. Visueel wordt het allemaal gewoon wat aangescherpt, het prachtige lijnenspel van de CLS heeft niet veel nodig om de tijdsgeest te overmeesteren.

De grote aanpassingen zullen dus binnenin plaatsvinden met een opgefriste interieur, nieuwe materialen en een beperkte vermogenstoename. Naast zuinigere en meer ecologische krachtbronnen voor de reguliere CLS-Klasse is het bij de knotsgekke AMG variant een beetje retorisch, toch kan een lichte daling een zegen zijn voor de zakelijke rijders onder ons. De dubbele uitlaten blijven gelukkig trouw op post aan beide zijdes, de 5.5-liter V8 met een goede 550-tal pk zien we ook nog niet snel verdwijnen bij de komende facelift. De volgende generatie zwicht dan waarschijnlijk wel voor de milieunormen, de nieuwe 4.0-liter BiTurbo V8 is gelukkig ook niet echt impotent te noemen.

Gezien de beperkte camouflage lijkt een onthulling nabij, het Autosalon van Detroit heeft misschien wel de grootste kans om deze primeur te krijgen. Anderzijds zal daar de volledig vernieuwde én bijzonder belangrijke Mercedes C-Klasse het levenslicht zien, wie weet gunnen de heren in Stuttgart wel de primeur aan ons nationale Autosalon van Brussel. Hoe dan ook, de opgefriste CLS63 AMG blijft een begeerlijke keuze om vier personen snel te verplaatsen van A naar B, de basisprijs van €125.000 blijft jammer genoeg een kleine spelbreker.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...