Gelekt: Skoda Octavia RS

Skoda Octavia RS 2013
Skoda onthulde deze week de nieuwe Octavia, maar op het internet is nu ook de Octavia RS gelekt.

Skoda kon deze week uitpakken met de nieuwe Skoda Octavia, maar het spannendste RS-exemplaar werd door de Tsjechen voorlopig nog niet vrijgegeven. Daar komt nu echter snel verandering in, het merk stak de RS-versie namelijk per ongeluk mee in de car configurator van de nieuwe Octavia, waardoor een oplettende gebruiker een reeks screenshots kon nemen. De Skoda Octavia RS krijgt in ieder geval een sportieve look dankzij aangepaste bumpers, LED-lichten en een honingraat grille. Verder zien we nieuwe zijschorten, zwarte zijspiegels en vijfspaaks lichtmetalen velgen met rode remklauwen. Achteraan is er verder plaats voor een nieuwe bumper, een dubbele uitlaat en een kofferspoiler.

Wat er zich onder de motorkap van de Octavia RS zal afspelen is nog niet bekend, maar vermoedelijk zal men kiezen voor een 2.0 TSI met 200 pk en 280 Nm koppel. Dat blok zal standaard vermoedelijk gekoppeld worden aan een DSG-automaat met dubbele koppeling. Naar de sprintcijfers is het gissen, maar gezien het gereduceerde gewicht van de nieuwe generatie zal de nieuwe Octavia RS ongetwijfeld wat sneller zijn in de sprint van 0 naar 100 km/u. De vorige generatie kon die klus klaren in 7,2 seconden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...