Wat gebeurt er woensdag met Ford Genk?

Ford Genk bijzonder ondernemingsraad sluiting
Woensdag vindt er in Ford Genk een bijzondere ondernemingsraad plaats samen met Vlaams Minister-President Kris Peeters. Dat voorspelt niet veel goeds…

Wat er exact gemeld zal worden op die bijzondere ondernemingsraad is nog niet duidelijk, maar de vakbonden vrezen alvast het ergste. Normaal gezien zal de nieuwe Ford Mondeo in Genk gebouwd worden, het zou dus kunnen dat de bijzondere ondernemingsraad daarover gaat. Of het zou kunnen dat Ford bepaalde andere modellen zou verhuizen naar een andere productiefaciliteit. Dan denken we aan de Ford S-Max en Galaxy.

De Duitse krant Frankfurter Allgemeine beweert dat Ford Genk in zijn geheel zal moeten sluiten, laten we alvast hopen dat dat bericht volledig uit de lucht is gegrepen. Bij Ford Genk zijn er een goede 4.300 werknemers actief en bij toeleveranciers werken er nog eens 5.000 mensen. Een sluiting zou een grote klap betekenen voor zowel de lokale economie als de Belgische auto-industrie. (via DR)

Ford Genk bijzondere ondernemingsraad sluiting

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...