Officieel: Ford Fiesta Facelift

Ford Fiesta Facelift 2013
Ford geeft de Fiesta een facelift voor modeljaar 2013, met opgefriste looks en nieuwe technologie.

De facelift van de Ford Fiesta krijgt een licht gewijzigd voorkomen, met als grootste verandering een trapeziumvormige grille die ook de Ford Mondeo zal kenmerken. Die nieuwe voorpartij geeft de Fiesta een agressiever voorkomen, zeker in combinatie met de scherper gevormde koplampen met LED-technologie en de gewelfde motorkap.

Onder de motorkap wordt Ford’s 1-liter driecilinder EcoBoost de logische keuze, beschikbaar in een versie met 100 of 120 pk en met uiterst lage verbruikscijfers. Verder komt er ook een 1.5-liter dieselblok met 75 pk die de huidige 1.4 en 1.6-liter dieselmotoren moet vervangen. Interessant is verder de toevoeging van een 1.6-liter turbobenzine met 180 pk, die in de Fiesta ST plaats zal nemen.

Op technologisch vlak krijgt de Fiesta Facelift allerlei nieuwigheden aan boord, waaronder het SYNC infotainment systeem en het Active City Stop systeem dat automatisch remt bij mogelijke aanrijdingen aan lage snelheden. Verder wordt de Fiesta Facelift ook leverbaar met Ford’s MyKey systeem, een systeem waarbij per sleutel de maximumsnelheid en het volumeniveau ingesteld kan worden. Ideaal voor ouders die hun kroost onder controle willen houden. De Ford Fiesta Facelift wordt voorgesteld op het autosalon van Parijs en zal tegen eind dit jaar bij de dealers staan.

Lees hier onze rijtest met de Ford Fiesta ECOnetic.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Ford Fiesta Facelift"

  1. TDB 05-09-2012 om 13:06

    Geniaal die Ford MyKey!
    Hoewel de esthetische aanpassingen beperkt blijven, zeer goed dat de EcoBoost 1L nu ook in de Fiesta wordt aangeboden!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...