Nieuwe Hyundai Genesis Coupe is er vanaf 30.999 euro

New Hyundai Genesis Coupe
Hyundai heeft de prijzen van de nieuwe Genesis Coupé bekend gemaakt, met een startprijs van 30.999 euro mikt men duidelijk op de Toyota GT-86 en Subaru BRZ.

Hyundai heeft vandaag de definitieve line-up en de prijsstelling van de nieuwe Genesis Coupé bekend gemaakt. De nieuwe Genesis Coupé werd grondig vernieuwd en krijgt nieuwe motoren en transmissies. Daarnaast mikt het merk voortaan niet langer op de premium concurrenten, maar rechtstreeks op twee nieuwkomers in het segment: de Toyota GT-86 en Subaru BRZ.

De nieuwe Genesis biedt keuze uit 2 nieuwe motoren, vooreerst is er een 2.0 Turbo die voortaan gebruikt maakt van een twin-scroll turbo en zo zijn vermogen met 30% ziet stijgen tot 275 pk en 373 Nm. Standaard wordt dat vermogen via een manuele zesbak naar de achterwielen gestuurd, maar optioneel kan je ook voor een nieuwe 8-trapsautomaat kiezen. Van 0 naar 100 km/u sprint deze 2.0T in 7,2 seconden, de topsnelheid bedraagt 235 km/u. Ook de V6 werd grondig onder handen genomen en krijgt voortaan directe injectie. Het vermogen steeg daardoor met 43 pk ten opzichte van zijn voorganger en beschikt voortaan dus over 347 pk en 400 Nm koppel. De sprint van 0 naar 100 km/u duurt zo amper 5,9 seconden, de topsnelheid bedraagt daarnaast 260 km/u.

De nieuwe Genesis Coupé zal in twee uitrustingsniveaus verkrijgbaar zijn: Sport en GT, waarbij de Sport-uitvoering enkel beschikbaar is in combinatie met de 2.0T-motor. De standaarduitrusting is best riant, zo is er ondermeer plaats voor LED-dagrijlichten, aluminium sportpedalen, lichtsensor, Audio met CD/MP3 en AUX/USB, Bluetooth, automatische Airco, parkeersensoren achteraan, Cruise Control en 19″ aluminium velgen. Wie kiest voor de GT-uitvoering krijgt er nog een reeks opties bovenop, waaronder parkeersensoren voor- en achteraan, Keyless go, Xenon koplampen, Infinity audiosysteem met 8 luidsprekers, leder en zetelverwarming. Voor 30.999 euro krijgt je de 2.0 Turbo in Sport-uitvoering, en daarmee is hij 1.800 euro goedkoper dan zijn voorganger en tevens goedkoper dan zijn rechtstreekse concurrenten. Wie kiest voor de GT-uitvoering zal 34.999 euro moeten neertellen, de 3.8 V6 is er vanaf 38.499 euro maar krijgt meteen de GT-uitrusting mee. Hyundai laat daarnaast ook weten dat het vanaf vandaag bestellingen opneemt voor de nieuwe Genesis Coupé, de eerste leveringen zijn gepland voor oktober.

Lees hier onze rijtest met de Genesis Coupé 2.0T
Lees hier onze rijtest met de Genesis Coupé 3.8 V6 (Inclusief Video)

New Hyundai Genesis Coupe 2012

Deel dit bericht:

1 reactie op "Nieuwe Hyundai Genesis Coupé is er vanaf 30.999 euro"

  1. TDB 05-07-2012 om 9:58

    Ben zeer benieuwd! Concurrentiële prijsstelling ook. 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...