500.000e Skoda Superb rolt van de band

Skoda Superb 500000
Het gaat goed met de verkoop van de Skoda Superb, in de fabriek van de Tsjechische autoconstructeur in Kvasiny rolde op 22 juni de 500.000e Superb van de band.

Bij Skoda zijn ze uiteraard erg tevreden met de nieuwe mijlpaal die hun vlaggenschip zet, in totaal rolden namelijk een half miljoen exemplaren van de band, een uiterst sterke prestatie voor een model dat op het eerste zicht niet volledig aansluit bij de filosofie van het merk. De Skoda Superb is namelijk een echt vlaggenschip, die het met zijn troeven zelfs een A6 Avant moeilijk kan maken. Prijs-kwaliteit zit je goed dankzij de banden met de VW-groep, terwijl ook de beenruimte en kofferruimte grote troeven zijn. In onze test met de Superb en Superb Combi lees je daar alles over.

De Skoda Superb wordt in 85 landen overal ter wereld verkocht, vorig jaar was het model goed voor een verkoop van 117.000 exemplaren. Sinds 2009 wordt het topmodel van Skoda ook op de Chinese markt aangeboden. Van de eerste generatie, die zeven jaar geproduceerd werd, rolden 136.068 exemplaren van de band, de tweede generatie is echter beduidend populairder, met tot dusver 363.932 geproduceerde exemplaren.

Skoda Superb 500000

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...