Ford en Porsche winnen Rolex Daytona 24

Daytona 24 Hours 2012
Ford en Porsche zijn de winnaars van de 24-uren race op de Daytona International Speedway.

Dit weekend werd in Florida de 50ste Rolex 24-uren van Daytona gereden. De Ford Riley met nummer 60 van Michael Shank Racing greep de algemene titel na 761 ronden, de marge met de Ford Riley achter hen bedroeg slechts 5 seconden. In die achtervolgende wagen zat niemand minder dan Allan McNish, die in de afgelopen 24-uren van Le Mans nog een stevige klapper meemaakte.

Hoewel het verschil tussen de Grand-Am wagens en de GT’s op het rechte stuk slechts 10 à 15 km/u bedraagt, gaan ze toch een stuk vlotter door de bochten. Algemeen winnaar konden ze dus moeilijk worden, maar de beker in de GT-Klasse haalde Porsche toch binnen. Met minder dan twee uur te gaan glipte Andy Lally in de Porsche 911 GT3 Cup met nr. 44 voorbij Leh Keen in de Porsche met nr. 59 en haalde zo de titel binnen voor het Magnus Racing team. Onze eigenste Marc Goossens werd als gevolg pas tweede. Prachtige foto’s vinden jullie tot slot hier.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...