Toyota GRMN iQ krijgt 130 pk!

Toyota iQ GRMN
130 pk klinkt op het eerste zicht niet zo extreem, maar als je weet dat de iQ amper 990 kg weegt, maakt het toch al een verschil.

Op het autosalon in Tokyo vinden we de Toyota iQ door huistuner Gazoo terug. De Toyota GRMN (Gazoo Racing by MN) iQ krijgt meer vermogen een een sportievere styling. Dankzij een supercharger krijgt de 1.33 liter grote benzinemotor beschikking over 130 pk, ongetwijfeld een hele belevenis in de compacte en lichte iQ. Omdat meer kracht altijd tot een halt moet gebracht kunnen worden, beschikt de iQ over nieuwe remmen. Voor een betere overbrenging werd er een zestraps versnellingsbak ontwikkeld.

Aan de buitenkant ziet de iQ er een stuk vetter uit dan de standaard iQ. Dankzij een widebody kit met vette verticale luchtinlaten doet de iQ alleszins sportieve aspiraties opborrelen. Achteraan vinden we nog een spoiler terug die samen met de 16″ velgen de sportieve look afmaken. Aan de binnenkant werden er sportstoelen geïnstalleerd. Tegen het einde van dit jaar zouden er zo’n 100 sportieve iQ’s van de band moeten rollen. (via WCF)

Lees hier onze rijtest met de Toyota iQ.

Toyota iQ GRMN

Toyota iQ GRMN

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...