Autosalon Brussel 2012: Volvo

Volvo Autosalon Brussel 2012
Veel oude bekenden op de Volvo-stand in Paleis 5.

Naast de Europese première van de C70 Inscription toont Volvo op het autosalon van Brussel de facelift van de XC90 en de XC90 Black Design. Belangrijk is ook de V60 Plug-In Hybrid, die dit jaar reeds gelanceerd wordt. Het is de meest geavanceerde Volvo ooit en tegelijk ’s werelds eerste diesel plug-in hybride. Onder de motorkap ligt een conventionele 2.4-liter vijfcilinder die de voorwielen aandrijft, de output van deze krachtbron bedraagt 215 pk en het koppel 440 Nm. De achterwielen worden daarnaast aangedreven door een 70 pk sterke elektromotor.

Volledig elektrisch rijd je maximum 50 km, opladen gebeurt in 3 uur bij 16 Ampère en bij een geringere stroomsterkte van 6 Ampère duurt het 7,5 uur. In hybridemodus echter krijg je dankzij een gemiddeld verbruik van slechts 1,9 l/100 km meteen een veel omvangrijkere actieradius en in de Power modus sprint de V60 Plug-In Hybrid van 0-100 km/u in slechts 6,2 seconden. Een echt allegaartje dus, deze V60.

Verder vinden we op de stand vele oude bekenden terug. Het gamma begint bij de compacte C30 en gaat door tot de S80, een luxesedan. De meest recente modellen in het gamma zijn de Volvo S60 en V60, maar ook de S40 en V50 staan nog op het salon. Tot slot kregen de XC60, V70, XC70 en ook de S80 in het afgelopen jaar een nieuw interieur. Afspraak in Paleis 5.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...