Autosalon Brussel 2012: Toyota

Toyota Autosalon Brussel 2012
Toyota neemt niet alleen hybrides mee naar Brussel, ook de conceptversie van de Toyota GT86 is aanwezig!

Toyota stelt maar liefst 2 wereldpremières voor op haar Brusselse stand: de Toyota Land Cruiser V8 en de Toyota Aygo. De Land Cruiser V8 krijgt nieuwe motoren die zuiniger zijn dan voorheen en ziet er aan de buitenkant een stuk frisser uit. Aan de binnenkant heeft Toyota dan weer haar best gedaan om de Land Cruiser zo goed mogelijk te doen aanvoelen. Maar vergis je niet, dankzij gadgets als Crawl Control blijft de Toyota Land Cruiser een echt werkpaard als het over off-roaden gaat.

De Toyota Aygo gaat de compacte toer op. Dankzij een samenwerking tussen de PSA-groep en Toyota, komt de Toyota Aygo op de markt. Hij lijkt sterk op de Peugeot 107 en de Citroën C1, maar onderscheidt zich dankzij een ander stel koplampen. Onder de motorkap komt een zuinige driecilinder te liggen.

Toyota is trots op haar hybride techniek en toont maar liefst 5 hybride modellen op haar stand. De Prius en de Auris HSD zijn inmiddels al oude bekenden, nieuw in het gamma zijn de Grand Prius+, de Yaris HSD en de Prius Plug-in. De Grand Prius+ is een zevenzitter die gebruik maakt van de hybride techniek van de Prius. Een grotere Prius dus, zoals de naam al deed vermoeden. De Yaris HSD is ook op de Toyota-stand aanwezig, maar staat daar als conceptmodel. In de loop van het jaar zal het definitieve model onthuld worden. Dat model krijgt een andere motorisatie dan de Prius. Tenslotte is er nog de Prius Plug-in. Die beschikt over een grotere batterijcapaciteit en kan aan het stopcontact worden opgeladen. Hierdoor stoot hij amper 49 gram CO2 per km uit.

De nieuwe Toyota GT86 kan jammer genoeg niet zelf op het autosalon staan, maar het conceptmodel dat hem voorafging, de brute FT-86, zal wel aanwezig zijn. De Toyota GT86 komt binnenkort op de markt. Hij beschikt over 200 pk, achterwielaandrijving en een handrem. Voldoende ingrediënten om voor veel rijplezier te zorgen! Andere succesmodellen als de Toyota Yaris zullen natuurlijk ook aanwezig zijn op de Toyota stand, net als de vernieuwde Toyota Avensis.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...