Autosalon Brussel 2012: Peugeot

Peugeot autosalon brussel
Peugeot neemt ongeveer haar gehele gamma mee naar het autosalon. En zoals we gewend zijn van het merk, is ook Miss België op de stand te bespeuren.

Peugeot is terug te vinden in hal 4 van het salon en toont daar behoorlijk wat nieuwigheden. Naast de wereldpremière van de compacte Peugeot 107 zijn er ook enkele andere nieuwigheden te zien die voor het eerst op Belgische bodem vertoeven. De Peugeot 508 RXH bijvoorbeeld, een off-road hybride die over 200 pk beschikt en toch amper 99 gram CO2 per km uitstoot. Vanaf het autosalon van Brussel wordt dit model ook effectief gecommercialiseerd, geïnteresseerden kunnen dus naar het salon komen en eventueel overgaan tot aankoop.

Verder zien we twee speciale conceptcars van Peugeot, zeg maar modellen die de toekomst inluiden. De hypersportieve EX1 is een elektrische roadster die het ringrecord voor elektrische wagens op zijn naam heeft staan. Hij deed een rondje Nordschleife in 9 minuten en 1,388 seconden, dat wil zeggen dat deze elektrische wagen gemiddeld tegen 138 km/u reed. Niet slecht voor een wagen op batterijen, jammer genoeg zal de wagen niet op de markt komen. Een elektrische wagen die wel op de markt is, is de Peugeot iOn. Zijn elektrische motor levert 64 pk en 180 Nm. Echt snel sprint hij daarmee niet van nul naar honderd (dat duurt zo’n 16 seconden), maar zijn tussensprints zijn wel verbazend snel. Dankzij het zeer aanwezige koppel, doe je de sprint van 30 naar 60 in amper 3,5 seconden.

De Peugeot HX1 bekijkt de toekomst van Peugeot dan weer op een andere manier. Deze ruime zeszitter beschikt over deuren die naar boven scharnieren. Bovendien heeft hij naast een extreem futuristisch interieur beschikking over aerodynamische koetswerkelementen. Die moeten naargelang de rijsituatie van de HX1 de luchtstroom rond de wagen optimaliseren. Op die manier gaat er geen druppel brandstof verloren. Dankzij zijn hybride aandrijving (diesel + elektromotor) is hij bovendien extreem zuinig.

Andere aandachtstrekkers op de Peugeot-stand op het autosalon zijn onder meer de Peugeot RCZ, het sportieve lifestyle-model van Peugeot en de Peugeot 508. Beide wagens werden door ons al getest en goedgekeurd. Wie bij het zien van de HX1 concept wegdroomt van een hybride dieselaandrijving, kan de Peugeot 3008 Hybrid4 bewonderen. Deze Peugeot 3008 beschikt over 200 pk. De achterwielen worden door een elektromotor aangedreven, terwijl de voorwielen voortbewegen dankzij een verbrandingsmotor.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...