Peugeot HX1
Peugeot zal de Peugeot HX1 Concept voorstellen op het autosalon van Frankfurt, een sportieve wagen voor zes inzittenden.

De HX1 moest een sportieve wagen worden die plaats kan bieden aan zes inzittenden en tegelijkertijd het milieu in het achterhoofd houdt. Geen gemakkelijke opgave, maar wanneer we kijken naar de foto’s van de HX1 Conceptcar, dan zien we dat aan de eerste twee eisen ruimschoots voldaan is. De HX1 ziet er uiterst gestroomlijnd en sportief uit en inderdaad, er kunnen zes mensen plaatsnemen.

Aan de eis van de zuinigheid werd voldaan door de hybride technologie en enkele interessante ingrepen. Om de wagen zo aerodynamisch mogelijk te maken, zijn er flaps die naargelang de snelheid openen. Alles aan de wagen werd ontworpen met het kernwoord ‘metamorfose’. De wagen is in staat zich volledig aan te passen aan zijn omgeving, we zouden haast geloven dat hij een kameleon is. Maar aan de andere kant, een dergelijke verschijning gaat niet onopgemerkt voorbij.

Om een zo groot mogelijke toegang tot de wagen te voorzien, gebruikte Peugeot kantelende deuren. De instap is hierdoor uiterst groot. De zetels kunnen langs alle kanten verplaatst en weggeklapt worden, om voor een zo dynamisch mogelijk interieur te zorgen. Peugeot heeft er verder alles aan gedaan om haar paradepaardje van toeters en bellen te voorzien. Het design van het interieur is uiterst futuristisch en de wagen zelf is volgestouwd met gadgets zoals een HUD (Head-Up Display).

Onder de motorkap vinden we naast een 2.2 liter grote HDi-dieselmotor ook een elektromotor terug. De verbrandingsmotor drijft de voorwielen aan en zet daar maar liefst 204 pk aan kracht op. De elektromotor, goed voor 95 pk, drijft dan weer de achterwielen aan. De elektromotor maakt gebruik van batterijen. Die kunnen opgeladen worden door te remmen of door de verbrandingsmotor, maar je kan de wagen ook even goed in het stopcontact steken. Volledig elektrisch rijdt de HX1 30 km. Zijn gemiddeld verbruik? 3,2 liter diesel per 100 km. En dat in combinatie met een uitstoot van 83 gram per km. Niet slecht, wij zijn alvast benieuwd!