Autosalon Brussel 2012: Ford

autosalon Brussel 2012 Ford
Ecologische modellen, sportieve modellen en zelfs een pick-up op de stand van Ford.

Op de stand van Ford in Paleis 5 valt heel wat te beleven, er staan maar liefst negen Belgische premières. Een nieuwe Mondeo staat er nog niet, maar de Evos Concept waarop hij gebaseerd is, vinden we wel terug. Ook de B-Max staat, althans als concept, op de stand naast de S-Max en Galaxy. Het Fiesta ST Concept slaat het autosalon van Brussel jammer genoeg over.

Een andere ST die reeds voorbij de conceptfase geraakt is, staat er in volle glans: vanzelfsprekend de nieuwe Ford Focus ST. Geen vijfcilinder meer, wel meer vermogen. De 2.0-liter EcoBoost onder de motorkap levert 250 pk op de voorwielen, Torque Steer Compensation en Enhanced Torque Vectoring Control houden onderstuur in bedwang. Oororgasmes zullen nog steeds aanwezig zijn, althans misschien in iets mindere mate, dankzij een speciaal ontwikkelde Sound Symposer. De downsizing werpt wel zijn vruchten af qua verbruik, gemiddeld bedraagt dat slechts 7,0 liter per 100 km.

We vinden echter ook ecologische modellen terug, waaronder de Focus en de Fiesta ECOnetic. Deze 105 pk sterke Focus stoot slechts 89 gram CO2 uit per km, de Fiesta nog 2 gram minder. Ook zuinige benzinemotoren doen hun opwachting, de 1.0-liter EcoBoost is een ware downsizing-kampioen. Het meest ecologisch blijft natuurlijk de Focus BEV: een elektrische variant van Ford’s verkoopkanon.

Verder lanceert Ford ook een nieuwe pick-up op de Belgische markt, de Ford Ranger. Het is de enige wagen in zijn segment die de maximale score van 5 EuroNCAP sterren krijgt. En hij combineert dat met de hoogste score voor voetgangersveiligheid ooit. Ook de Ford Transit, de bestelwagen van Ford, staat op het salon, nu met een nieuwe motor die aan de Euro V normen voldoet.

<

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...