Feest bij Skoda: 100.000 Yeti’s geproduceerd

Skoda Yeti
Het gaat goed met de Skoda Yeti, in Tsjechië rolde vorige week het 100.000e exemplaar van de band.

De Yeti is voor Skoda dan ook een echte bestseller geworden, volgens de productieverantwoordelijke is het feit dat ze na twee jaar al de kaap van 100.000 geproduceerde wagens overschreden hebben daarvan het uitdrukkelijke bewijs. De Yeti wordt momenteel in het Tsjechische Kvasiny en in het Indiase Aurangabad geproduceerd. Een deel wordt ook gemonteerd in het Russische Kaluga volgens het SKD-procedé (Semi-Knocked-Down).

De Yeti speelt een belangrijke rol in de groeistrategie van Skoda, ondermeer in China. Daarom heeft het merk besloten om vanaf 2013 ook in China te produceren. De productie in Shanghai zou de Yeti een boost kunnen geven en kunnen bijdragen tot de internationalisering van het merk. De sinds 2009 gelanceerde Yeti werd in de eerste vier maanden van dit jaar 22.100 keer verkocht, een stijging van 34% tegenover dezelfde periode vorig jaar. In 2010 leverde het merk 52.600 exemplaren van de Yeti af. Het model is zowel met vierwielaandrijving als met voorwielaandrijving beschikbaar en bestaat ook in een milieubewuste GreenLine-versie.

Lees hier onze rijtest met de Skoda Yeti 2.0 CRDTI 4×4
Lees hier onze rijtest met de Skoda Yeti 1.2 TSI 2×4

Skoda Yeti

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...