Spyshots: Porsche Cayenne Turbo S

Spyshots Porsche Cayenne Turbo S
Porsche blijft oog hebben voor de ontwikkeling van de Cayenne. Zo werd recentelijk een weinig gecamoufleerde Turbo S gespot nabij de Nürburgring.

De Porsche Cayenne is dan ook een grote bron van inkomsten voor de befaamde constructeur uit Stuttgart. Met de lancering van de nieuwe Turbo in 2010 was het direct uitkijken naar een nog krachtiger model, de Turbo S. Erg origineel zijn ze bij Porsche niet, maar het biedt wel een consistent geheel als we kijken naar de Panamera Turbo S en de 911 Turbo S.

De krachtigste Cayenne is momenteel de Turbo zelf, die met 540 pk meer dan genoeg kracht bezit voor een terreinwagen. De krachttoename bij de andere Turbo S modellen bedroeg ongeveer 50 pk, dus we kunnen misschien wel gokken op een totaal vermogen van 600 pk. Daarmee wordt de S niet alleen een geduchte concurrent voor de BMW X6M en Mercedes ML63 AMG, het wordt ook de eerste terreinwagen met 600 paarden onder de motorkap. Voor de cijferliefhebbers bij Porsche is dit zeker een mooie bekroning van hun inspanningen, normale mensen zullen iets langer moeten zoeken naar gegronde redenen voor een SUV met ontiegelijk veel pk. Serieuze visuele wijzigingen worden niet verwacht, al krijgt de Turbo S wel een diffuser, subtiele spoiler en een agressievere voor- en achterbumper met 4 uitlaatpijpen. (Via WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...