Renault Captur Concept

Renault Captur Concept
Renault heeft het doek gelift van de Captur concept, net voor zijn debuut in Genève.

De Captur wordt door Renault als “simpel, sensueel en warm” omschreven en bouwt verder op het design dat we reeds zagen bij het DeZir concept. Noemenswaardige elementen zijn het verwijderbaar dak, lichten met LED-technologie, mat afgewerkte details en de gangster style 22 inch wielen. Bovendien beschikt het concept over imposante vleugeldeuren.

Binnenin de cabine is alles tot het pure minimum herleid. Desondanks beschikt de wagen over zwevende voorstoelen, een doorschijnend dashboard, aluminium pedalen en een heleboel snaarachtige details. Het hele interieur is dan ook ontworpen rondom dit netwerk van elastische touwen dat doet denken aan zeilen of bergbeklimmen, aldus Renault. Samen met de belichting proberen de designers ritme in het design te brengen en het dynamisch aspect van de wagen te versterken, in combinatie met het aanbieden van een licht gevoel in de cabine.

Onder de motorkap ligt een twin-turbo Energy dCi die een vermogen van 160 pk levert en een koppel van 380 Nm. De motor is gelinkt aan een EDC transmissie met dubbele koppeling, waarmee de wagen van 0-100 km/u sprint in 8 seconden en een topsnelheid bereikt van 210 km/u.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...