Preview: F1 Finale 2010

F1 Finale 2010
Morgen wordt in Abu Dhabi de laatste race van het seizoen gereden. Nog 4 renners hebben een kans op de titel. Wie wordt dit jaar kampioen in de koninginnenklasse van de autosport?

Het is reeds een tijdje geleden dat het F1 kampioenschap pas beslist werd tijdens de laatste race van het seizoen. Nadat Red Bull vorige week reeds het constructeurskampioenschap binnenhaalde, wordt morgen pas bekend wie de opvolger wordt van Jenson Button. Hijzelf is reeds uit de running.

Fernando Alonso, Mark Webber, Sebastian Vettel en Lewis Hamilton. Deze 4 rijders hebben allen nog een kans. De kans van Hamilton is eerder te verwaarlozen, maar het wordt beslist spannend voor de eerste drie. Voorlopig leidt Alonso het kampioenschap met 246 punten. Hij heeft daarmee 8 punten voorsprong op Webber, 15 op Vettel. Hamilton volgt met 222 punten. Als Alonso meer dan 1 punt scoort, wordt het onmogelijk voor Hamilton, aangezien maximum 25 punten verdiend kunnen worden. Vettel heeft na de pech in Zuid-Korea een kleine achterstand opgelopen, maar heeft nog steeds een goede kans. Hij moet dan wel hopen op een minder resultaat van vooral Alonso. Slaagt Vettel erin morgen eerste te worden, dan mag Alonso slechts 6e eindigen. Slaagt Webber erin als eerste over de streep te komen, mag Alonso niet meteen na hem finishen.

Red Bull heeft alvast bekendgemaakt geen chauffeur voor te steken op de andere. Bovendien zijn teamorders verboden. Of Red Bull erin slaagt naast de constructeurstitel ook de rijderstitel mee naar huis te nemen, zal morgen duidelijk worden. Om 14.00u Belgische tijd start de race op het Yas Marina circuit in Abu Dhabi. De race is live te volgen op Sporza.

F1 Finale 2010

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...