In detail: Toyota RAV4 Facelift

Toyota RAV4 Header
Op het autosalon stelde Toyota de nieuwe RAV4 voor. Tijd om de wagen eens van dichtbij te bekijken.

De nieuwe Toyota RAV4 is een jeep, zoveel is zeker. Om hem wel wat milieuvriendelijk te houden, is de Toyota RAV4 ook beschikbaar met voorwielaandrijving. Mensen die toch eens hun kans off-road willen wagen, kunnen ook voor een vierwielaangedreven model kiezen. Verder moeten er bij de aankoop van de RAV4 nog enkele keuzes gemaakt worden. Zo kan je kiezen tussen een 2.0 liter grote benzinemotor als krachtbron of een 2.2 liter grote turbodieselmotor. Die laatste motor voldoet aan de Euro V normen.

De 2.0 liter benzinemotor levert 158 pk en 198 Nm. De 2.2 liter dieselmotor zorgt voor iets minder paarden – 150 pk – maar heeft wel veel meer Nm’s, 340 om precies te zijn. In lage toeren zal de dieselmotor dus iets vlotter zijn dan de benzinemotor. Wanneer je de naald van de toerenteller weliswaar naar het rood drijft, zal de benzinemotor meer kracht opleveren. De zuinigste motor van de twee is – uiteraard – de dieselmotor, die aan 6 liter diesel per 100 km genoeg heeft. De benzinemotor drinkt iets meer, 7.4 liter per 100 km om precies te zijn. De dieselmotor sprint 0.2 seconden sneller naar 100 km/u dan de benzinemotor.

Wie off-road wil gaan met de RAV4, weet ongetwijfeld graag dat de vertrekhoek maximaal 28° kan bedragen en de overrijhoek 19°. De afrijhoek is maximaal 24°. De bodemvrijheid van de RAV4 komt neer op 18 cm en deze jeep is in staat 50 cm diepe plassen te doorwaden, op voorwaarde dat je niet sneller dan 10 km/u rijdt. Mensen die de RAV4 kopen omwille van zijn praktische ruimte, zullen dan liever weten dat de kofferruimte minimum 586 liter groot is. De lengte van de laadvloer bedraagt 80 cm, maar kan uitgebreid worden naar 150 cm.

De RAV4 kan in 4 verschillende niveau’s worden uitgerust. Standaard krijg je het LX-pakket, dat onder meer dakrails, elektrisch verstelbare én verwarmde spiegels en zes luidsprekers omvat. Mensen die kiezen voor het VX-pakket krijgen onder meer nog automatische airco, een regensensor, elektrisch inklapbare spiegels en getinte ruiten achteraan. Eén uitrustingsniveau hoger vinden we het VIP-pakket. Daarbij krijg je onder meer een startknop, een navigatiesysteem en lederen zetels. Het ultieme uitrustingspakket – PREMIUM – omvat bovenop de andere pakketten nog eens wielkastverbreders en een nog betere afwerking aan de binnenkant. De Toyota RAV4 is er al vanaf €24.320, maar kan uiteraard naar wens duurder gemaakt worden door opties aan te vinken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...