Preview: Ford Capri

ford_capri
Dat de Ford Capri terug zal keren, dat wisten we al. Volgens de laatste geruchten zal de wagen geen coupé, maar eerder een hatchback worden.

Wat we zien is in feite een driedeursversie van de Ford Focus, net zoals de Volkswagen Scirocco een sportieve driedeursversie is van de Volkswagen Golf. De Ford Capri wil zich op dezelfde manier positioneren en zal concurrenten als de Volkswagen Scirocco en de Renault Mégane Coupé het vuur aan de schenen leggen.

De vormgeving van de Ford Capri zal gebaseerd zijn op de Ford IosisMAX, een studiemodel dat in Genève voorgesteld werd. De wagen zou wel een eind sportiever worden, wat te merken zal zijn aan onder meer een diffusor achteraan, een lage ophanging, grote wielen en een kleine spoiler op het dak.

Ook al wordt de wagen een Coupé genoemd, toch is de Capri meer een hatchback, gezien de hoge daklijn. Op die manier zal het voor mensen die achterin willen zitten een stuk comfortabeler worden. De wagen zou bovendien een premium-gevoel moeten uitstralen, wat erop wijst dat er opties als een panoramisch dak en een camera achteraan verkrijgbaar zullen zijn.

De sportieve looks van de wagen geven ons hoge verwachtingen, dus moeten de sportieve prestaties ook present zijn. De Capri zal op een sportief chassis staan en de motoren zullen veel vermogen krijgen. De lichtste benzinemotorisatie zal wellicht een 1.6 liter viercilindermotor worden, met 148 pk. Wie meer vermogen wil kan voor de variant met 178 pk kiezen. De zwaktste diesel, ook 1.6 liter groot, levert 127 pk, maar de 2.0 liter grote dieselmotor levert 168 of 197 pk. De 2.5 liter vijfcilinder uit de Ford Focus RS zullen we wellicht niet onder de motorkap van de Capri vinden, wegens te dorstig, maar er zou later nog een motorvariant moeten komen met 200 pk. (via AutoExpress)

Ford Capri

Ford Capri

Deel dit bericht:

6 reacties op "Preview: Ford Capri"

 1. XliljeezyX 28-05-2009 om 14:47

  heeft veel weg van de ford fiesta

 2. Van Driessche Etienne 29-05-2009 om 11:09

  Prachtige wagen, goed ontwerp, ik had er al lang op gehoopt dat ze de naam “Capri” gingen hergebruiken, heb vroeger ook met de tweede versie van capri gereden en was daar heel tevreden van. Deze nieuwe versie is de naam “Capri ” waardig.

 3. _________ 29-05-2009 om 16:29

  Een diesel in een Capri???

 4. mario 10-07-2009 om 11:53

  is dit een ford capri???????????? amaai geef mij maar het oude model, dit waren capri’s, maar dit kan je toch geen capri noemen, je ziet geen enkele kenmerken die aan een capri doet denken

 5. PJS 10-07-2009 om 11:54

  Laten we dan maar hopen dat de wagen meer op deze impressiefoto’s zal lijken: http://www.groenlicht.be/2009/04/29/preview-nieuwe-ford-capri/

 6. Capri 2.3SS 06-02-2011 om 3:03

  oud bericht ik weet het
  maar :

  zo de …………… wat is dat een smerige bak en totaal de naam Capri NIET!!!!!!! waardig
  ik heb verschillende plaatjes gezien en er zitten betere tussen maar geen een is echt de naam Capri waardig

  als je vroeger Capri hebt gereden hoe kun je dan vinden dat er een waardige opvolger kan komen ? de mark3 was echt wel de laatste echte  Capri

Reageer

Reactie aan het plaatsen...