Ford vraagt 6 miljard dollar voor Volvo

Volvo S60 Concept
Ford heeft een prijskaartje aan Volvo gehangen, de Amerikaanse autobouwer vraagt 6 miljard dollar voor het Zweedse kroonjuweel.

Ford heeft Volvo in 1999 gekocht voor 6,4 miljard dollar, nu vraagt het Amerikaanse autobedrijf 6 miljard voor de Zweedse autobouwer. Het is echter niet zeker of dat bedrag ook effectief gehaald zal worden want het zijn harde tijden in de autosector. Eerder dit jaar had Ford al gesprekken met Renault over de mogelijke verkoop van Volvo maar uiteindelijk bleek Renault niet echt geïnteresseerd. Andere Europese autobouwers zoals Volkswagen hebben al premium merken in hun portefeuille en zouden daarom weinig interesse hebben in Volvo.

Ford zal dus moeten uitkijken voor Aziatische autobouwers, bedrijven zoals SAIC Motor Corp., China’s grootste autobouwer of Hyndai uit Korea om zijn Zweeds automerk te verkopen. Een andere mogelijkheid is dat een aandelenfonds zich in Volvo inkoopt om zo te profiteren van de eventuele winsten van het bedrijf. 

Ook de Zweedse overheid kan nog een rol spelen in dit verhaal, deze zou geld overhebben om de twee Zweedse automerken, Saab en Volvo, te redden. De Zweedse overheid zou samen met Zweedse investeerder een bod willen doen op beide autobouwers. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Ford vraagt 6 miljard dollar voor Volvo"

  1. XliljeezyX 07-12-2008 om 13:57

    Als ik bijv. BMW was was ik zeker geintreseerd(?) in volvo. hoewel ik persoonlijk de modellen niet mooi vind. maar ze verkopen wel goed! en het zijn betrouwbare auto’s.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...