Officieel: Mercedes-AMG A45 S Limited Edition 421 pk (2024)De exlusieve Mercedes-AMG A45 S Limited Edition zorgt met zijn unieke kleurstelling ongetwijfeld voor de nodige aandacht.

Stilaan naderen we het einde van de populaire Mercedes A-Klasse hatchback (codenaam: W177). De volgende generatie compacte modellen van Mercedes zullen pakweg formaat CLA (Shooting Brake), GLA en GLB zijn. Met een exclusieve (naamloze?) uitvoering zet Das Haus het A45 S AMG topmodel nogmaals in de kijker. Al is dat misschien zacht uitgedrukt…

De Mercedes-AMG A45 S 4MATIC+ Limited Edition is namelijk (in primeur!) voorzien van de Green Hell Magno lakkleur. Inderdaad, die is afkomstig van de befaamde AMG GT R! Om de compacte hyper hatch nog opzichtiger (of karaktervoller?) te maken zijn er rondom ook een hoop gele en zwarte accenten/stickers voorzien. Tevens monteert Mercedes vier gesmede 19” lichtmetalen velgen en behoren de AMG Night Package (I en II) en AMG Aerodynamics Package tot de basisuitrusting. Die eerste omvat een zwarte afwerking terwijl de dubbele spoiler tot de tweede behoort. Ook binnenin blijft de Duitse autobouwer trouw aan dezelfde John Deere achtige kleurstelling.

Motorisch blijft alles bij het oude, ook hier is dus een 421 pk sterke tweeliter viercilinder benzinemotor aanwezig. Met launch control (Race Start aldus Mercedes) schiet je in 3,9 seconden van 0-100 km/u. Pas bij 270 km/u is de topsnelheid bereikt. De slimme 4MATIC+ vierwielaandrijving zorgt tevens voor de nodige stabiliteit in snellere bochtencombinaties.

De A45 S AMG Limited Edition is beschikbaar vanaf de lente en dit tot eind 2024. Reken op een meerprijs van ongeveer 15.000 euro. De Belgische vanafprijs van een Mercedes-AMG A45 S ligt op 75.020 euro.