Video: Autocar test de Mercedes-AMG A45 S (2019)

Video: Autocar test de Mercedes-AMG A45 S (2019)Welkom in 2019 waar hot hatches nu vlot méér dan 400 pk hebben!

Met de eerste generatie A45 AMG gooide Mercedes al hoge ogen, die pretraket kreeg namelijk een volwaardig AMG motorblok (kort door de bocht: de helft van de AMG GT V8) met bijhorende prestaties én sensaties. Na een facelift steeg het vermogen nogmaals en voor de gloednieuwe uitvoering creëerden de ingenieurs in Affalterbach zowaar een nieuwe tweeliter viercilinder.

Die OM139 zal in de toekomst nog meer opduiken doorheen het AMG gamma, in de A45 AMG goed voor 387 pk / 480 Nm of zowaar 412 pk / 500 Nm – én drift modus! – in de krachtige S topversie! De kwalitatieve materialen en hightech interieurindeling blijft gewoon op post maar op dynamisch vlak gaat deze A-Klasse topversie bijzonder ver met aangepaste stuurinrichting, slimme vierwielaandrijving, adaptieve dempers en afstelling van de 8-traps sportautomaat.

Later dit jaar staat de A45 AMG te blinken in de betere Mercedes showroom. Een Belgische prijs is er nog niet maar reken toch op een stevige som geld (minimaal 60.000 euro). Onze Britse collega’s van Autocar benadrukken hier nogmaals de puike kwaliteiten mocht je nog twijfelen…

Nog meer videoverslagen van de A45 AMG lancering:


Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...