Thibaut Courtois heeft een Porsche 911 GT3 RS 992!Voetballers en sportwagens weten elkaar steevast goed te vinden maar Thibaut Courtois overklast toch (bijna) iedereen met zijn gloednieuwe Porsche 911 (992) GT3 RS!

Afgezien van een slopend (ego)conflict bij de Rode Duivels, een lastige blessure en blijkbaar een regenachtige dag in Spanje heeft Thibaut Courtois toch reden om te feesten. Hij heeft namelijk zijn gloednieuwe Porsche 911 (992) GT3 RS in ontvangst genomen! Zowaar een Belgisch exemplaar, afkomstig van Porsche Centre Brussels. Gelukkig werd er voor een gesloten transport geopteerd om de 1.600 km te overbruggen tussen de Belgische en de Spaanse hoofdstad. Kwestie van geen onnodige kilometers op de exclusieve Porsche te zetten natuurlijk. Al was hij op die manier wel direct ingereden en klaar voor het serieuze(re) werk!

Net zoals alle andere klanten is Thibaut Courtois zijn Porsche 911 GT3 RS een bloedserieuze circuitracer mét nummerplaat. Straatlegaal dus. Maar om het volledige potentieel te benutten lijkt een gesloten omloop wel net iets interessanter. Net zoals de nodige ondersteuning van specialisten ter zaken. Iets dat een sportman als Courtois ongetwijfeld snapt.

Achterin de goud-bruine Porsche ligt er een 4.0-liter zescilinder benzinemotor die 525 pk produceert. In optimale omstandigheden zit je na 3,2 seconden aan 100 km/u en is pas bij 296 km/u de topsnelheid bereikt. Een Belgische configuratie kost minstens 240.000 euro al komen er daar nog gemakkelijk enkele peperdure opties bij. Zoals het lichtgewicht Weissach Pack dat 35.000 euro kost. Of er BV korting werd gegeven is niet duidelijk, hoe dan ook zijn de GT3 RS exemplaren felbegeerd en dus zeer exclusief.

Recentelijk heeft onze (voormalige?) nationale doelman een Formula 4 raceteam opgericht, TC Racing. Niemand minder dan ex-F1 piloot Robert Merhi zal teambaas worden.