Officieel: Ferrari 499P Modificata Sport Prototipi Clienti V6 (2023)Wanneer die nieuwe 296 Challenge niet zou volstaan kan je ook bij Ferrari terecht voor een ongelimiteerde (en krachtigere!) 499P Modificata Le Mans winnaar.

Naast een 296 GT3 variant (om deel te nemen aan het FIA GT3 kampioenschap) heeft Ferrari het doek gehaald van de 296 Challenge. Die voldoet niet aan een internationaal lastenboek maar hebben de Italianen gebouwd voor hun eigenste Challenge kampioenschap. Nog wat gekker is de 499P Modificata op basis van de 499P hypercar waarmee Ferrari de meest recente 24u van Le Mans wist te winnen!

Inderdaad, een Le Mans racewagen zonder de befaamde balance of performance beperkingen. Véél puurder ga je ze niet vinden vermoedelijk, zowel qua looks, rijgedrag of interieur. Zelfs een LaFerrari FXX-K Evo is eindelijk klein bier hiermee vergeleken… Wie écht indruk wil maken op de lokale trackdays weet dus wat hij (m/v/x) moet doen… Naast ministens 5,1 miljoen euro (exclusief btw) verzamelen natuurlijk. In ruil voorziet Ferrari wel twee jaar bijstand onder de kersverse Sport Prototipi Clienti noemer. Daarmee is de kans groot dat er nog soortgelijke projecten/racewagens zullen bijkomen.

De Ferrari 499P Modificata rekent net zoals zijn gereguleerd Le Mans evenknie op een 3.0-liter V6 benzinemotor en 7-traps automaat. Tezamen met de elektrische aandrijving op de vooras goed voor een systeemvermogen van 870 pk. Dankzij een Push-To-Pass systeem is er tijdelijk (7 seconden) nog eens 161 pk extra voorhanden! Ideaal voor een last minute inhaalactie bijvoorbeeld.