Ferrari wint 24u van WEC Le Mans 499P 2023!Na meer dan vijftig jaar afwezigheid wint Ferrari direct de 24u van Le Mans 2023 uithoudingsrace met de 499P!

Ondanks een ijzersterk rijdersduo en een competitieve wagen wil het in de Formule 1 maar niet lukken voor Ferrari. Tijdens de 24u van Le Mans 2023 lukte het zowaar wél, direct bij de herintrede tot het uithoudingsracen pakte Ferrari de overwinning in de 100ste editie. Dat er eigenlijk minder dan 100 races werden gehouden/gereden doet er blijkbaar niet zoveel toe…

De winnende 499P #51 werd bestuurd door James Calado (ENG), Antonio Giovinazzi (IT) en Alessandro Pier Guidi (IT) en kwam na 24u racen als eerste over de streep. Dit na de nodige spanning op de baan, de tegenstand kwam voornamelijk uit het kamp van Toyota. De Japanners pakten de voorbije vijf jaar zowaar de eindoverwinning. Wel met minder kanshebbers en andere regels.

Ook de bolides van Cadillac en Porsche toonden zich behoorlijk competitief. Peugeot deed dan weer beter dan verwacht met hun vleugelloze 9×8 maar moet nog steeds de aansluiting vinden met de topteams. De tweede Ferrari 499P bolide pakte de vijfde plek na wat aanvaringen. Met wat meer geluk zou een (extra) podiumplek voor Ferrari niet geheel onlogisch geweest zijn… Beiden stonden broederlijk naast elkaar op de 1e startrij.

Ferrari verliet het Le Mans (WEC) gebeuren in 1973. Voor hun voorlaatste overwinning moeten we al terug naar 1965. Intussen kan Ferrari met 10 Le Mans titels pronken!