Officieel: Porsche 963 Hybrid LMDh WEC ISMA (2022)Met de gloednieuwe 963 Hybrid wil Porsche volgend jaar voor een twintigste (!) eindoverwinning in Le Mans (WEC) strijden!

YAY! Geen betere locatie dan het Goodwood Festival of Speed om de gloednieuwe Porsche 963 Hybrid uithoudingsracer voor te stellen. Hiermee zal Porsche opnieuw deelnemen in de LMDh (prototype) categorie. Dit zowel binnen het Europese WEC (World Endurance Chamionschip) als het Amerikaanse ISMA (WeatherTech SportsCar Chamionschip). De Porsche 963 Hybrid moet minstens even succesvol worden als zijn 919 Hybrid, 962 en 956 voorgangers. Ook de befaamde 917 uit ’70 behoort tot die rijkelijk geschiedenis.

De Duitse sportwagenbouwer uit Zuffenhausen kiest opnieuw voor de gekende kleurstelling (rood, zwart en wit) en werkten op technisch vlak samen met specialisten van Bosch (chassis) en Williams/Xtrac (hybride aandrijflijn). De 4.6-liter V8 is uiteindelijk 680 pk sterk en mag je zien als ene doorontwikkeling van de achtcilinder uit de 918 Spyder! Of hieruit opnieuw een straatlegale hypercar zal volgen is nog niet duidelijk…

Het eerste officiële wapenfeit voor de 963 Hybrid zal de 24u Daytona worden begin 2023. Nadien ligt de focus uiteraard op de fabelachtige 24u Le Mans in juni. Daar mikt Porsche zowaar op een twintigste eindoverwinning.

Onze landgenoot Laurens Vanthoor mag voor het fabrieksteam plaatsnemen in de 963 Hybrid! Deze zullen strijden tegen ondermeer Alpine, Audi, Glickenhaus, Ferrari, Cadillac, Peugeot en Toyota!