Belgische prijs VW Volkswagen ID7 EV (2023): vanaf 66.340 euroNa de looks, het interieur, de prestaties en de batterijcapaciteit spreekt Volkswagen nu ook over de prijs van de zuiver elektrische ID7!

Stilaan groeit het Volkswagen EV gamma tot een doordacht aanbod over diverse segmenten heen. Afgezien we reikhalzend uitkijken naar de compacte(re) ID2 ligt de focus duidelijk hogerop. Want na de (vernieuwde) ID3, ID4, ID5 en ID Buzz lanceert Volkswagen nu de ID7 fastback! Een zuiver elektrische middenklasser met een modern (hip?) lijnenspel. Naast een praktischere ID7 Variant werken ze in Wolfsburg ook aan een sportieve ID7 GTX topversie!

De marktlancering draait initieel volledig om de Volkswagen ID7 in de Pro motorisatie. Die is voorzien van een 286 pk sterke elektromotor (op de achteras) en 77 kWh accupack. Goed voor 615 km rijbereik (WLTP)! Aan een krachtige snellader heb je aan 170 kW (DC) in minder dan een half uur terug een volle batterij. Nadien volgt de Volkswagen ID7 Pro S met 85 kWh accupack waardoor de actieradius van deze strakke Duitser oploopt tot 700 km! Snelladen kan hier aan 200 kW (DC). Beiden bieden trouwens plaats aan 532 à 1.586 liter bagage in de koffer.

Belgische prijs Volkswagen ID7:

ID.7 Pro Business: vanaf 66.340 euro
ID.7 Pro Business Premium: vanaf 69.825 euro

De “basisversie” komt alvast met intelligente IQ Light Matrix LED koplampen, 360° camera, head-up display met augmented reality en verwarmde voorzetels vooraan. De ID7 Business Premium uitvoering biedt 20” lichtmetalen velgen, massagezetels (vooraan) en een premium boordplank.

Om de productiestart de vereenvoudigen zijn de personalisatiemogelijkheden relatief beperkt tot een handvol koetswerkkleuren, interieurbekledingen, velgen en packs. Daardoor loopt de prijs van een full option Volkswagen ID7 configuratie op tot slechts een goede 77.000 euro. Wel ergens jammer dat de warmtepomp (essentieel voor een EV) nog steeds op de optielijst prijkt…

Of er later nog een toegankelijke (lees: goedkopere) ID7 instapper volgt is niet geweten. Voor meer informatie en een bestelbon verwijzen we graag naar de lokale VW verdeler!

Lees hier alles over de Volkswagen ID7 EV!