Officieel: Porsche 911 GT3 R Rennsport 620 pk (2023)Een bloedserieuze racewagen die eindelijk volledig zichzelf kan zijn, dat is de peperdure Porsche 911 GT3 R Rennsport!

Het is moeilijk te geloven maar het kan nog zotter, extremer en ruiger dan een 911 GT3 (RS)! Enige keerzijde, met zo’n GT3 Cup of GT3 R racewagen mag je enkel op het circuit rijden. Ook voldoen ze aan allerhande FIA reglementen waardoor ze op bepaalde vlakken toch “een compromis” zijn. Porsche wil graag eens volledig uitpakken met al hun kennis en kunde en lanceert de 911 GT3 R Rennsport! En inderdaad, eigenlijk verwijst de R alreeds naar Rennsport (oftewel racing)… Maar dat mag de pret niet drukken.

Kort door de bocht kan je deze unieke Rennsport creatie zien als een volbloed racewagen die aan geen enkele reglement voldoet. Wel moet je een miljoen euro (exclusief btw) neerleggen én is de productie gelimiteerd tot 77 stuks.

Achterin de Porsche 911 GT3 R Rennsport ligt een atmosferische 4.2-liter flat six benzinemotor. Die haalt 9.400 tr/min en produceert 620 pk, toch wanneer er E25 benzine getankt wordt!

De kenners hebben het ongetwijfeld al gezien, er ontbreken zijspiegels. Deze heeft Porsche vervangen door digitale zijspiegels met het oog op een betere aerodynamica. En zelfs een leek zal de gigantische spoiler bemerken. Aldus de sportieve Duitsers uit Zuffenhausen is dat een historische verwijzing naar de 935 uit de jaren ’70! Enkel het dak en voorklep werden trouwens onaangepast gelaten, deze 911 GT3 R Rennsport is dus grondig verschillend met de GT3 racewagens uit de WEC, ISMA en DTM.

Bij serieuze interesse zullen ze je met open armen ontvangen bij de lokale Porsche Centre. Weet wel dat je voor minstens 260.649 euro ook al een 911 GT3 RS hebt!