Officieel: Porsche 911 GT3 Cup (2016)

Officieel: Porsche 911 GT3 Cup (2016)Van plan om het beste van jezelf te geven op het circuit? Misschien is die nieuwe Porsche 991 GT3 Cup dan wel iets voor jou..

Terwijl de straatversies nu allemaal overgeschakeld zijn op turbomotoren blijven de negenelfs voor de racerij puur natuur (atmosferisch, nvdr)! Achterin deze 991 GT3 Cup ligt de 4.0-liter zescilinder (485 pk) uit de 911 GT3 die krachtiger, efficiënter en gebruiksvriendelijker inzake onderhoud werd.

De GT circuitracer uit Zuffenhausen werd ook wat beter dankzij gerichte technische aanpassingen (centrale olietoevoer, gelagerde tuimelaars, stijvere krukas, ..), Jan Modaal herkent voornamelijk de reusachtige spoiler achterop die de nodige downforce voorziet. De 18″ velgen krijgen ook een centrale sluiting (de zogeheten “center locks”) waardoor een bandenwissel snel kan verlopen, Michelin voorziet overigens toepasselijk rubber.

De productie van de 991 GT3 Cup start initieel gewoon op de band in Duitsland tussen de reguliere 991’s, pas later wordt de racesetup geïntegreerd in het Motorsport centrum te Weissach. Met een prijskaartje van ongeveer 200.000 euro is deze nieuwe GT3 Cup niet voor iedereen weggelegd, in 2017 kan je hem overigens slechts aan het werk zien in de Porsche Mobil 1 Supercup en de Porsche Carrera Cup (Duitsland & Noord-Amerika). In 2018 zal hij ook inzetbaar zijn in andere klassementen.

Lees hier onze rijtest met de Porsche 911 Carrera S (991.2)!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...