Video: Porsche 991 GT3 lofzang

Video: Porsche 991 GT3 lofzangMet behulp van haarscherpe actiebeelden geeft Andreas Preuninger, Mr Porsche Manager High Performance Cars, ons wat uitleg over de 991 GT3.

Nu de storm omtrent de automatische PDK transmissie en brandgevoelige zes-in-lijn’s al even gaan liggen is komt de hoofdingenieurs van de meest circuit georiënteerde Porker het zelf even uitleggen. Deze 991 GT3 is al de vijfde telg binnen de roemrijke familie. De gewichtsreductie van slechts 30 kg ten opzichte van zijn voorganger (997 GT3) lijkt op papier niet zo indrukwekkend, al is het bijzonder noemenswaardig dat ze in Zuffenhausen de lat elke keer terug wat hoger kunnen leggen.

Naast grote koelgaten in de voorbumper en een vaste spoiler is het kunnen van deze 991 GT3 toch voornamelijk te danken aan de atmosferische 3.8-liter zescilinder die 475 pk en 438 Nm weet te ontwikkelen terwijl de redline op een waanzinnige 9.000 tr/min ligt. De topsnelheid van 315 km/u is minder relevant op het circuit, de chrono van 3,5 seconden voor het befaamde stoplichtsprint doet waarschijnlijk wel wat ogen fronsen. Later dit jaar – misschien zelfs al in Parijs – krijgt hij eindelijk zijn GT3 RS broertje die nog meer gefocust is op het circuit, we zijn alvast benieuwd!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...