Officieel: Mercedes-AMG GLC63 E Performance plug-in hybride SUV 680 pk (2023)Net zoals de C63 AMG krijgt ook de nieuwe Mercedes-AMG GLC63 S E Performance SUV een 680 pk sterke plug-in hybride aandrijflijn mee.

De tweede generatie Mercedes GLC SUV (X254) werd midden 2022 gepresenteerd en is met diverse motorisaties verkrijgbaar. Zeker de fiscaal aantrekkelijke plug-in hybrides (GLC300e en GLC300de) doen het in België steevast goed. Geheel volgens de verwachtingen volgt er nu een waardige GLC AMG topversie! Al rekent die anno 2023 op slechts een tweeliter viercilinder! Toch een serieuze stijlbreuk met zijn voorganger die op een luidkeelse 4.0-liter V8 rekende…

Net zoals bij de technisch gerelateerde C63 AMG is de Mercedes-AMG GLC63 S SUV E Performance een plug-in hybride! Wel eentje met 680 pk en meer dan 1.020 Nm ter beschikking! Daarmee ben je in staat om naar 100 km/u te accelereren in slechts 3,5 seconden en pas bij 275 km/u zijn topsnelheid bereikt.

Een compacte accupack (6,1 kWh) zorgt op papier voor een zuiver elektrisch rijbereik van 12 km. Toch ligt de focus hier – geheel volgens de verwachtingen – op het leveren van (top)prestaties en het nodige rijplezier! Na twee uur aan de laadpaal (3,7 kW AC boordlader) is de batterij vol en kan je opnieuw gaan knallen. De AMG Performance 4MATIC+ vierwielaandrijving creëert hiervoor een veilig kader terwijl de achterwielsturing voor extra stabiliteit en wendbaarheid zorgt. Dankzij de riante remschijven heb je voldoende stopkracht wat hier geen overdreven luxe lijkt.

Mercedes-AMG GLC63 S oogt sportief maar blijft praktisch

Traditiegetrouw dikt AMG de praktische GLC SUV op visueel vlak wat aan met een nieuwe grille, bredere heupen, vierdelige uitlaat, subtiele spoiler en veel chroom/alcantara/koolstofvezel in het interieur. Het veelzijdige MBUX infotainmentsysteem krijgt ook wat extra AMG (sub)menu’s mee met toepasselijke informatie. De praktische inborst (verhoogde koetswerkvorm, ruim interieur en grote koffer) blijft ook bij de GLC63 S AMG PHEV gewoon van de partij.

Onder de less is more noemer heeft Mercedes ook een GLC43 AMG SUV (421 pk / 500 Nm) in de aanbieding. Later ondergaat de hippe Mercedes GLC Coupé vermoedelijk dezelfde AMG behandeling.

Een Belgisch prijskaartje en bijhorende lanceringsdatum volgen later. Voor de early adopters is er een Edition 1 launch edition beschikbaar met exclusieve details en een aangedikte basisuitrusting.