Officieel: VW Volkswagen Touareg SUV R eHybrid CR facelift (2023)Na deze ingrijpende facelift kan de luxueuze Volkswagen Touareg SUV pronken met méér technologie en een verlicht logo achterop!

De Europese VW consument kiest voornamelijk voor de T-Cross, T-Roc en Tiguan SUV’s. Maar daarboven prijkt er nog steeds een Touareg SUV vlaggenschip! Met zijn ruim interieur, kwalitatieve afwerking en krachtige motoren is de derde generatie Touareg (codenaam: CR) een interessante keuze voor de veeleisende doch subtiele consument.

Om direct met de deur eyecatcher in huis te vallen, achterop vinden we nu zowaar een verlicht VW logo terug! Dit in combinatie met een subtiele doorlopende LED lichtstrook en LED lichtblokken. En na bijbetalen prijken er vooraan krachtige IQ.Light HD Matrix LED koplampen. Deze zijn voorzien van 38.000 individuele lichtpunten en creëren daarmee de in elke situatie perfecte lichtbundel. Verder werden de bumpers ook wat aangepast.

De Volkswagen Touareg facelift komt sowieso met Innovision Cockpit wat wijst op de combinatie van het digitale dashboard (Digital Cockpit) en grote infotainmentsysteem (Discover Pro Max). De USB-C poorten werden krachtiger (45W ipv 15W). Ook zou de bouwkwaliteit nog beter dan voordien zijn. Uiteraard ligt de focus nog steeds op comfort en het bieden van (véél) praktisch gebruiksgemak. Daarvoor staat er diverse ondersteuning paraat in de vorm van rijhulp, gadgets en hedendaagse connectiviteit.

Voor de Belgische markt draait het enkel nog om de V6 TDI (286 pk) en zuinige(re) eHybrid PHEV (381 pk). Beiden rekenen op een 3.0-liter V6, 4Motion vierwielaandrijving en een 8-traps automaat.

Rond de zomer van 2023 beleeft de vernieuwde Touareg SUV zijn verkoopstart. De Belgische vanafprijs zal (opnieuw) rond de 70.000 euro liggen. Naast een basisversie is er de Elegance (luxe uitstraling) en R-Line (sportieve details) uitvoering.

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Touareg 3.0 TDI V6 en Touareg R eHybrid PHEV!