Officieel: Volkswagen T-Roc facelift (2021)Volkswagen trakteert de voltallige T-Roc familie op een deugddoende facelift met frisse looks, extra personalisatie en meer technologie.

Op ongeveer vier jaar wist Volkswagen méér dan 1 miljoen T-Roc exemplaren te verkopen, om dat verkoopsucces aan te houden wordt de guitige crossover nu opgefrist. Dit zowel in de reguliere variant, de funky T-Roc Cabrio als de potente T-Roc R.

Naast het klassieke facelift recept met aangepaste bumpers, extra karakterlijntjes en méér personalisatie zijn er optioneel zowaar intelligente Matrix LED koplampen verkrijgbaar. Steeds in combinatie met geanimeerde richtingaanwijzers en een doorlopende LED lichtstrook tussen de koplampen. Wanneer enkel een sportievere vormgeving volstaat is er nog steeds de R-Line uitvoering.

Net zoals bij de vernieuwde Polo vinden we ook bij de T-Roc standaard (!) een digitaal dashboard. Inzake infotainment zijn er diverse uitvoering (6,5”, 8” of 9,2”) beschikbaar met allerhande moderne functionaliteit. Inzake rijhulp, veiligheid en gadgets groeit het aanbod uiteraard ook.

Vertrouwd motorengamma

Op motorisch vlak bespeuren we geen echte nieuwigheden. De 1.0-liter TSI is nog steeds 110 pk sterk met daarboven de 1.5-liter TSI viercilinder met 150 pk. Voor wie het avontuur niet schuwt met deze lifestyle crossover is er de 2.0-liter TSI (190 pk) met standaard 4Motion vierwielaandrijving. Dieselen kan nog steeds met een 2.0-liter TDI turbodiesel (115 pk of 150 pk). Afhankelijk van de gekozen motorisatie is er een manuele zes-versnellingsbak of zeventraps DSG automaat met dubbele koppeling voorhanden.

Het T-Roc R topmodel vertrouwd nog steeds op zijn tweeliter turbobenzine met 300 pk / 400 Nm. Daarmee tikt hij in minder dan 5 seconden de 100 km/u mijlpaal aan. De vierdelige uitlaat – optioneel Akrapovic – zorgt voor een passende soundtrack.

Een Belgische vanafprijs van de vernieuwde Volkswagen T-Roc volgen later maar zullen in de lijn liggen van het huidige aanbod.

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen T-Roc 1.0 TSI, Cabrio 1.5 TSI en R!