Officieel: BMW Concept Z4 Touring Coupe (2023)Vanop het hippe Concorso d’Eleganza Villa d’Este toonde BMW de knappe Concept Touring Coupe aan de wereld.

Naar jaarlijkse gewoonte verzamelen de knapste, exclusiefste en vooral ook de duurste bolides tijdens Concorso d’Eleganza Villa d’Este nabij het Comomeer in Italië. Ook dit jaar, jammer genoeg wel met iets mindere weersomstandigheden. De meeste aandacht ging naar sponsor BMW die de prachtige Concept Touring Coupe presenteerde. Een one off creatie op basis van de Z4 Roadster, hetzij met een vaste dakconstructie. Inderdaad, zoals de Z3 Coupé (“clown shoe”) van weleer! Ook de befaamde Hofmeister knik is van de partij.

Voor de geïnteresseerden, de exclusieve lakkleur heet Sparkling Lario terwijl de velgen 20” (vooraan) en 21” (achteraan) groot zijn. De bronzen accenten rondom zijn de spreekwoordelijke finishing touch. Binnenin zien we geen noemenswaardige verschillen met de huidige BMW Z4 Roadster generatie. Wel met een hoogwaardige lederen bekleding en een bijhorende (op maat gemaakte) bagagezet. Onder de motorkap van de BMW Concept Touring Coupe ligt een drieliter zes-in-lijn benzinemotor. Naar alle waarschijnlijkheid de 340 pk sterke B58B30 configuratie uit de Z4 M40i.

Officieel zijn er momenteel geen productieplannen. Wel is ongeveer iedereen laaiend enthousiast, ook diegene met het nodige budget. BMW zou bij voldoende interesse een gelimiteerde editie overwegen. Iets dat ook al gebeurde met de 3.0 CSL Hommage (2015) en de 3.0 CSL (2022).

Momenteel zal je het moeten doen met de Z4 Roadster en diens stoffen dakconstructie, vanaf 48.850 euro de jouwe in België. Al is er met de Toyota Supra wel een technisch gerelateerde coupé.