Teaser: Renault Rafale SUV coupé (2023)Renault haalt binnenkort het doek van de Rafale, een luxueuze SUV coupé. Inderdaad, met zo’n aflopende daklijn dus!

Renault zal zowaar aanwezig zijn op de Paris Airshow 2023 (Salon International de l’Aéronautique et de l’Espace oftewel SIAE)! Niet met een vliegtuig of raket maar wel met een nieuw model. Die zal als Rafale door het leven gaan … en niet Avantime zoals eerder gedacht/gefluisterd. De kenners zien uiteraard de link met de befaamde Rafale gevechtsvliegtuigen van de Franse luchtmacht. Ook hadden ze sinds kort een blitse Rafale Grey lakkleur in de aanbieding.

Net zoals de Austral (5 zitplaatsen) en Espace (5 of 7 zitplaatsen) zal de Renault Rafale nieuwkomer op het CMF-CD platform staan. Dat is goed nieuws voor de aanwezige technologie, rijhulp, veiligheid, connectiviteit en zuinige hybride motorisaties. Toch draait het hem hier voornamelijk om de aflopende coupé daklijn. Deze SUV coupé zal het nieuwe vlaggenschip van Renault worden. Tezamen met de eerdergenoemde modellen versterkt deze duidelijk het offensief van het Franse merk in het D-segment. Dat geeft ook al een goede indicatie van een Belgische vanafprijs. Reken op een goede 40.000 euro in basisvorm.

Technische details en (duidelijk) beeldmateriaal volgen pas midden juni. Wel benadrukt Renault alvast de “prestaties”, “durf”, “emotie” en “karakter” kernwoorden.

De Rafale zal na de Arkana de tweede SUV coupé van Renault worden. De sterke (commerciële) interesse voor dergelijke lifestyle modellen zal de business case ongetwijfeld versterken.