Zuiver elektrische Kia EV9 EV SUV haalt tot 541 km rijbereikNaast véél binnenruimte, zitplaatsen en bijhorend gebruiksgemak komt de zuiver elektrische Kia EV9 SUV ook met een groot rijbereik van 541 km.

Met de zuiver elektrische EV9 SUV heeft Kia een waardig vlaggenschip. Op termijn zal deze de plaats van de Sorento ongetwijfeld innemen. Maar niet getreurd, met maximaal zeven zitplaatsen en bijna 1.600 liter laadvolume is de EV9 bovengemiddeld functioneel. Desgewenst met sportieve looks dankzij de GT Line uitvoering.

De ambitieuze Koreaanse autobouwer had alreeds de nodige details vrijgegeven omtrent de aanwezige technologie, gadgets en verregaande rijhulp. Nu volgt er ook cijfermateriaal omtrent de aandrijflijn.

Met enkel een elektromotor op de achteras is de Kia EV9 RWD instapversie 218 pk / 350 Nm sterk waarmee je in 8,2 seconden aan 100 km/u zit. Met de grotere accu (99,8 kWh ipv 76,1 kWh) loopt het rijbereik op tot 541 km (WLTP). Toch met slechts 19” lichtmetalen velgen rondom. Bovendien is de Kia EV9 RWD Long Range maar 204 pk sterk.

De Kia EV9 AWD Long Range topversie heeft een extra elektromotor vooraan en rekent sowieso op de 99,8 kWh accupack. Het systeemvermogen bedraagt 385 pk / 600 Nm waardoor je in 6 seconden aan 100 km/u zit. Of nog iets sneller mits bijbetalen voor de overboost functionaliteit (+100 Nm). De actieradius hiervan werd nog niet gecommuniceerd. Als we mogen gokken zal deze rond 475 km schommelen…

Het E-GMP platform is voorzien van een 800V architectuur wat voor supersnelle laadtijden zorgt. Iets dat de compactere EV6 reeds bewees.

Tegen het najaar kan je de Kia EV9 bestellen bij de Belgische Kia verdeler, prijzen en het ontbrekende cijfermateriaal (oa rijbereik) volgen tegen dan.