Officieel: Lexus LM LM350h MPV (2023)Lexus komt met een super-de-luxe LM MPV die weinig of niet moet onderdoen voor First Class vliegtuigcomfort.

Terwijl de meeste autoconstructeurs aan een hoog tempo kleurrijke SUV’s en emissievrije EV’s lanceren … introduceert Lexus de gloednieuwe LM. Deze mikt zéér duidelijk op het VIP vervoer. Naast een klassieke variant met zeven zitplaatsen is er ook een topversie voorhanden met slechts 4 zitplaatsen. Deze zijn volledig verstelbaar in alle richtingen en bieden hoogstaand comfort dankzij verwarming, koeling en zelfs massage. Naast het riante formaat (5,13 x 1,89 x 1,95 meter) trekt vooral de reusachtige grille de aandacht. Inzake velgen is er trouwens keuze tussen 17″ of 19″ exemplaren.

Desgewenst komt de Lexus LM MPV achterin met een 48” HD televisiescherm, inklapbare tafels, Mark Levinson audiosysteem (23 luidsprekers) en zelfs een koelkast. Door middel van een dimbaar scheidingspaneel hebben de passagiers achterin net wat meer privacy ten opzichte van de bestuurder. Of zeg gerust chauffeur. Dankzij de intelligente Climate Concierge wordt de temperatuur ook volautomatisch (met scanners en sensoren) geregeld.

In Europa zal Lexus de LM commercialiseren als LM350h, net zoals bij de NX350h en RX350h staat er dus een 2.5-liter hybride benzinemotor met 250 pk / 239 Nm paraat. Hier in combinatie met slimme vierwielaandrijving die Lexus E-Four doopt. Uiteraard in combinatie met talrijke veiligheidssystemen en rijhulp.

Het LM MPV potentieel op de Belgische markt is duidelijk niet zo groot aangezien hij in ons land niet beschikbaar zal zijn. In welke Europese landen dat wél het geval is moet tegen de herfst van 2023 duidelijk worden.