Dit is de nieuwe Smart #1 SUV!De zuiver elektrische Smart #1 crossover heeft naast een hippe(re) benaming ook een ruim(er) interieur, vlotte prestaties en hedendaagse rijhulp!

Vergeet die minuscule ForTwo (Cabrio) stadswagen, Smart heeft een nieuwe start genomen. Hiervoor werd er een ambitieuze samenwerking opgezet tussen Mercedes en Geely (eigenaar Volvo, Polestar en Lotus). Deze Chinese autoconstructeur neemt het platform en productie voor zijn rekening terwijl de premium Duitsers voor het design en afwerking zorgen. Dé perfect match in autoland anno 2023?

De Smart #1 komt met frisse looks die je naar hartenlust kan personaliseren met desgewenst een duotone kleurstelling, kleurrijke accenten en knappe 19” lichtmetalen velgen. Binnenin noteren we verzorgde materialen/afwerking, Beats geluidssysteem (13 luidsprekers!), panoramisch zonnedak en een verschuifbare achterbank. In de koffer past er minimaal 313 liter bagage, onder de “motor”kap vooraan nog eens 15 liter.

Naast een digitale tellerpartij (9,2”) is deze Hashtag Een ook gezegend met een groot infotainmentsysteem (12,8”) met allerhande moderne functionaliteit. Voor een snelle bediening kan je uiteraard beroep doen op de Hello Smart spraakcommando’s. Nog meer gebruiksgemak leveren de adaptieve cruise control, automatische parkeerhulp, head-up display, warmtepomp en dynamische LED koplampen.

De Smart #1 rekent op één elektromotor, gepositioneerd op de achteras. Goed voor 272 pk / 343 Nm en een gezonde 0-100 sprinttijd van 6,7 seconden. De topsnelheid is met 180 km/u ook ruimschoots voldoende. Een 64 kWh accupack (netto) staat garant voor een geruststellend rijbereik van 400 à 440 km (WLTP).

Laden kan aan 7,4 kW of 22 kW (AC) of 150 kW (DC). Aan zo’n krachtige snellader heb je in minder dan 30 minuten een volle batterij!

De hippe Smart #1 is er vanaf 40.495 euro

Afhankelijk van je smaak en budget is de Smart #1 beschikbaar als Pro+, Premium en Brabus. Deze laatste is zowaar 428 pk / 543 Nm sterk waardoor je in minder dan 4 seconden aan 100 km/u zit. Een aangedikte Launch Edition mag uiteraard niet ontbreken om de lancering kracht bij te zetten.

De Belgische prijzen voor de Smart #1 EV SUV schommelen daardoor tussen 40.495 euro en 47.995 euro. Een exemplaar bestellen of reserveren kan via de website, de eerste exemplaren zullen tegen de zomer van 2023 toekomen.

Meer informatie op smart.com!