Belgische prijs Jeep Avenger EV crossver (2022): vanaf 39.500 euroJeep plakt een prijs op de zuiver elektrische Avenger crossover die initieel als goed uitgeruste 1st Edition komt!

Het compacte SUV gamma (Renegade en Compass) van Jeep werd recentelijk aangevuld met de kleurrijke Avenger. Zowaar voorzien van een zuiver elektrische aandrijflijn, direct een primeur voor de Amerikaanse autoconstructeur. De Jeep Avenger EV crossover wist zelfs de shortlist van de Car of the Year 2023 verkiezing te halen!

Naast de stoere looks en modern technologie/ondersteuning wil de hippe Avenger ook indruk maken met zijn EV aandrijflijn. De elektromotor ligt voorin en is 156 pk / 260 Nm sterk waarmee je 100 km/u haalt in 9 seconden. De maximumsnelheid ligt op 150 km/u.

De lithium-ion accupack van 54 kWh (51 kWh netto) staat garant voor een rijbereik van 392 km (WLTP). Inderdaad, dat is een normverbruik van 15,8 kWh per 100 km! Laden kan aan 11 kW (AC) of 100 kW (DC).

De Jeep Avenger kent nu ook zijn Belgische prijs, namelijk minstens 39.500 euro. Toch voor de launch edition die 1st Edition werd gedoopt. Die komt in het grijs of geel met een zwart dak .. of volledig zwart. De basisuitrusting omvat ook 18” lichtmetalen velgen, keyless entry, elektrische kofferklep, getinte ramen, adaptieve cruise control, slimme LED verlichting en een draadloze telefoonlader. Na de productiestart in Tychy (Polen) zal Jeep ongetwijfeld het Avenger gamma verder aanvullen.

De eerste leveringen worden verwacht tegen de tweede trimester van 2023. Een Avenger bestellen kan bij de Belgische Jeep verdeler of gewoon via jeep.be!