Officieel: Toyota C-HR Prologue Concept crossover (2022)Deze Toyota C-HR Prologue wil veel meer zijn dan een eenvoudig conceptmodel en droomt ervan om “binnenkort” iedereen te verrassen.

Toyota maakt werk van een nieuwe generatie C-HR crossover. Grondig werk zelfs. Want na de bZ Concept SUV concept krijgen we nu de C-HR Prologue te zien. Volgens de officiële communicatie is die meer dan een conceptmodel. Maar als “zeer reeële visie van een nakende auto” is het dus eigenlijk een concept. Bij de lokale Toyota verdeler gaan informeren omtrent een C-HR Prologue bestelbon is dus tevergeefse moeite.

De Toyota C-HR Prologue oogt nog steeds stoer (en karaktervol) maar wil net wat verfijnder voor de dag komen. Ondermeer met de grotere wielen, kortere overhangen, kleinere grillopeningen, slankere koplampen en het ontbreken van statische lijnenspel. Meer vloeiend aldus de Japanse autobouwer. En ook voorzien op een configuratie met maar liefst drie koetswerkkleuren (tri tone?)!

Technische details geeft Toyota (momenteel) niet vrij. Wel onderstrepen ze het zuinige en milieuvriendelijke karakter met zowel een klassieke hybride als plug-in hybride. Ook de nieuwe Prius komt hier (initieel?) louter als PHEV! De toekomstige Toyota C-HR Plug-in zal uitgerust worden met in Europa gemonteerde accu.

De C-HR Prologue werd ontworpen in het European Design Development van Toyota in het Zuiden van Frankrijk. Vermoedelijk zal de nieuwe generatie C-HR opnieuw in Turkije geproduceerd worden. Het hypermoderne ontwikkelingscentrum in Zaventem – met een hoop Belgische ingenieurs! – zal de ontwikkeling voor hun rekening nemen.

Lees hier onze rijtest met de Toyota C-HR 2.0i Hybrid!