Officieel: Toyota bZ Compact SUV Concept EV (2022)Zoals de naamgeving doet vermoeden geeft de Toyota bZ Compact SUV Concept een glimp van een zuiver elektrische compacte SUV. Waarvan akte!
Nu de langverwachte bZ4X – eindelijk – in de Belgische showrooms staat te blinken kan Toyota naar de toekomst kijken. In de komende jaren mogen we ons aan een resem nieuwe bZ modellen verwachten. Allemaal zuiver elektrisch en in diverse koetswerkvormen/segmenten. Met de bZ Compact SUV Concept toont de Japanse autobouwer op de Los Angeles Auto Show – naast de nieuwe Prius – dat we binnenkort een compacte SUV EV mogen verwachten.

Zelf spreken ze van een “gestroomlijnd en dynamisch ontwerp in combinatie met milieuvriendelijke, duurzame materialen”. Tevens lovende woorden omtrent het “moderne interieurdesign” en de “dynamische prestaties, toonaangevende technologie en een stijlvol uiterlijk”. Op middellange termijn verwachten we deze Toyota bZ toevoeging in de showrooms en dan zullen we zien wat er hiervan allemaal overgeheveld werd naar het productiemodel.

Qua formaat komt de bZ Compact SUV Concept sterk in de buurt van de C-HR crossover. Ondermeer met de aflopende daklijn. Of het prijskaartje ook in dezelfde grootorde (momenteel vanaf 30.820 euro) zal liggen moet de toekomst eveneens duidelijk maken.

Specifieke (interessante) details omtrent de aandrijflijn, accucapaciteit en laadvermogen werden niet vrijgegeven. Daarvoor wacht Toyota nog tot december. Nog even geduld dus!