Preview: zuiver elektrische Jeep Avenger crossover SUV EV (2022)Zoals verwacht komt Jeep (zeer) binnenkort met een zuiver elektrische en compacte Avenger crossover. Nadien volgen er nog een hoop EV’s!

Jeep (het merk, niet de koetswerkvorm) wil graag wereldleider worden. Zowaar op het vlak van elektrische SUV’s! Daarvoor hebben ze een gigantisch investeringsplan uitgedokterd. Tegen 2030 willen ze in Europa enkel nog maar zuiver elektrische modellen verkopen, elders (vooral de Verenigde Staten) mikken ze op 50% van verkoop.

Uiteraard is er anno 2022 geen beter model/koetswerkvorm dan de crossover (compacte SUV) om tot EV speerpunt te promoveren. Deze zal als Jeep Avenger door het leven gaan en krijgt SUV EV navolging van minstens 3 modellen (oa Wagoneer S, Recon, …)!

De volledige onthulling van de Jeep Avenger SUV EV is voorzien voor het Autosalon van Parijs (midden oktober). Het is alvast duidelijk dat deze zich onder de bestaande Renegade zal positioneren. Inzake rijbereik mikken ze op ongeveer 400 km (WLTP). Onderhuids moet het nieuwe STLA Small platform prijken met actuele rijhulp en veiligheid. Vermoedelijk zelfs standaard met vierwielaandrijving. De Amerikaanse autoconstructeur spreekt namelijk vol lof omtrent “4xe” technologie.

Tegen 2023 moet de guitige Avenger een tastbaar gegeven zijn bij de lokale Jeep verdelers. De productie werd toegewezen aan de Stellantis fabriek van Tychy (Polen).