Preview: zuiver elektrische Jeep EV (2023)Na een handvol 4xe plug-in hybride modellen komt Jeep tegen 2023 met een zuiver elektrische SUV EV.

Terwijl het actuele EV aanbod bijna elke dag/week/maand groter wordt vinden we bij Jeep enkel mild hybride, hybride en plug-in hybride modellen. Dat wil de Amerikaanse autoconstructeur in 2023 rechtzetten met hun eerste EV! Een vreugdevolle aankondiging die gemaakt werd tijdens de Stellantis Dare Forward 2030 productpresentatie. Gelukkig ook voorzien van met enkele beelden.

Meer informatie werd niet vrijgegeven, iets dat ze in de komende maanden wel zouden doen. Dankzij de nieuwe Stellantis familie kan Jeep terugvallen op de nodige EV expertise, ondermeer van Peugeot en co. Qua formaat zou het in de buurt komen van de actuele Compass maar dan op een gloednieuw platform.

Ook omtrent een zuiver elektrische Wrangler EV werd er in het verleden gesproken. Al komt die pas in 2024. Tegen 2030 zal het volledige Europese Jeep gamma 100% geëlektrificeerd zijn.

Preview: zuiver elektrische Jeep EV (2023)