Officieel: Bentley Flying Spur Speed W12 635 pk (2022)Verzot op luxueuze weelde, comfort én een stevige brok vermogen? Dan moet de nieuwe Bentley Flying Spur Speed iets voor jou zijn!

Afgezien van de (bijzonder) populaire Bentayga SUV en diverse exclusieve projecten draait het bij Bentley voornamelijk om de Continental GT. Een knappe en luxueuze coupé met meer dan gezonde prestaties en een potsierlijke uitstalling. Desgewenst ook als dakloze Continental GTC te verkrijgen.

Wanneer een achterbank van groter belang is kan je terecht bij de technisch gerelateerde Flying Spur. Beschikbaar met dezelfde rijhulp, veiligheid, gadgets en verregaande personalisatie. Op motorisch vlak draait het hier om de 2.9-liter V6 plug-in hybride (544 pk), 4.0-liter V8 (550 pk) en 6.0-liter W12 (635 pk).

Die laatste benzinemotor is stilletjes uit het aanbod verdwenen. In ruil verschijnt er nu een Bentley Flying Spur Speed topversie, toevallig voorzien van hetzelfde W12 motorblok én 635 pk / 900 Nm. Een nul-naar-honderd sprintje lukt in 3,8 seconden en bij 333 km/u is de topsnelheid bereikt. Op visueel vlak krijg je naast een resem Speed logo’s ook minimaal aangepaste bumpers, grilles, velgen en grijpgrage remschijven. Desgewenst met een hoop koolstofvezel accenten rondom!

De kans dat er nog véél Bentley W12 producten (in serie) gebouwd zullen worden is eerder klein. Nu snel contact opnemen met Bentley Brussels in Drogenbos dus! Daar kunnen ze je ook alles vertellen omtrent het prijskaartje. Wij gaan er alvast vanuit dat je met 340.000 euro maar nipt zal toekomen.

De Britse autobouwer verwacht trouwens dat deze Speed topversie goed zal zijn voor ongeveer 33% van de Europese en Amerikaanse orders. Voor het Midden Oosten zou dat maar 20% zijn.