Stoffel Vandoorne is wereldkampioen Formule E (2022)!Na een beklijvende seizoensfinale kroont de West-Vlaming Stoffel Vandoorne zich tot wereldkampioen Formule E!

Zelfs met een zitje bij het McLaren topteam draaide de Formule 1 carrière van Stoffel Vandoorne niet uit zoals verwacht/gehoopt. Na drie seizoenen (2016, 2017 en 2018) werd onze sympathieke landgenoot vervangen voor niemand minder dan Lando Norris. Vervolgens richte hij zich op wat testwerk, ondermeer voor Mercedes.

Relatief onverwacht werd zijn deelname aan de zuiver elektrische Formule E aangekondigd in 2019. Dit bij het HWA Racelab team en direct succesvol. Een jaar later werd het team officieel omgevormd tot Mercedes-Benz EQ. Vanaf de start werden er goede resultaten behaald … maar in de Formule E is het belangrijker om geen pech te hebben dan veel punten te scoren. In het 2020 seizoen werd hij nog vice-wereldkampioen.

Stoffel Vandoorne wint Formule E kampioenschap 2021-22!

MAAR IN 2022 LUKTE HET WEL! Na een spannende (dubbele) Formule E race in Seoel was het duidelijk dat Stoffel Vandoorne voldoende had aan zijn tweede plaats. Goed zowaar voor een officiële FIA wereldtitel! Tezamen met de prima resultaten van teamgenoot Nyck De Vries (NL) behaalde het Mercedes-Benz EQ ook de wereldtitel voor de constructeurs. Going out with a bang zoals ze zeggen want volgens jaar zal Mercedes geen officieel Formule E team meer hebben. Ook omtrent de (Formule E) toekomst van Vandoorne is er momenteel geen duidelijkheid.

Stoffel Vandoorne is wereldkampioen Formule E (2022)!