Officieel: MINI Cooper S E Cabrio Electric EV (2022)Wapperende haren, véél vitamine D en lokaal emissievrije elektrische mobiliteit, dat is wat de MINI Cooper S E Cabrio weet te bieden.

De iconische MINI Cooper is er in een driedeurs, vijfdeurs én lifestyle cabrio koetswerkvorm. Daarnaast is er ook nog de driedeurs MINI Cooper S E (oftewel MINI Electric) die met zijn 100% elektrische aandrijflijn perfect voor de stad is gemaakt. Maar speciaal voor onze Amerikaanse vrienden ziet de Cooper S E Cabrio het levenslicht! Dit tijdens de “MINI takes the States” roadshow.

Deze MINI Cooper S E Cabrio is – zoals verwacht – de liefdesbaby van een MINI Cabrio Cooper S en MINI Electric. Met 3,86 meter in de lengte, 1,73 meter in de breedte en 1,42 meter in de hoogte is hij nog steeds compact. De zitplaatsen achterin zijn wel voorbehouden voor de kleinsten onder ons en in de koffer (160 liter) is er enkel plaats voor het broodnodige.

Al draait het hier voornamelijk om hét lifestyle gevoel van de ongelimiteerde hoofdruimte. Desgewenst al rijdend (max 30 km/u) tover je die in 18 seconden volautomatisch tevoorschijn. Voor de befaamde 0-100 sprint heeft de MINI Electric Cabrio 7,7 seconden nodig. Dit dankzij de 184 pk sterke elektromotor die zijn vermogen richting de vooras stuurt. Een 32,6 kWh accupack moet voor 230 km (WLTP) rijbereik zorgen.

Belangrijke (jammerlijke) keerzijde aan dit verhaal? Het betreft slechts één one-off exemplaar. De lokale MINI concessiehouder hieromtrent lastig vallen contacteren is dus verloren moeite. Vermoedelijk komt er van de volgende generatie MINI Cabrio wél een soortgelijke Electric uitvoering.

Lees hier onze rijtest met de MINI Electric en MINI Cabrio Cooper S!