Teaser: Red Bull RB17 (2022)Na de knotsgekke Valkyrie werken ze bij Red Bull nu aan de RB17, een 1.100 pk sterke hypercar uit het brein van Adrian Newey.

We kennen Red Bull voornamelijk van hun iconische energiedrankje en als ambassadeur van vele extreme sporten waaronder de Formule 1. Omdat ze voor die laatste dagdagelijks beroep kunnen doen op de nodige slimme m/v/x wouden ze hun kennis en ervaring ook voor andere projecten gebruiken. Dit onder leiding van technisch genie Adrian Newey en onder de noemer van Red Bull Advanced Technologies. De Aston Martin Valkyrie is daarvan het beste voorbeeld!

Sinds de split van Aston Martin en Red Bull op F1 niveau zocht Newey een nieuwe bezigheid naast het ontwerpen/ontwikkelen van performante bedrijfswagens voor Max en Sergio. Dat zal de Red Bull RB17 tweezitter worden die tegen 2025 in productie moet gaan. Door zich te focussen op racewagens kunnen ze véél regelgeving achterwege laten. Lees: niet meer zoveel problemen zoals bij de straatlegale Valkyrie dus!

Behalve een vage schets gaf Red Bull ook reeds aan dat ze rekenen op een hybride V8 met 1.100+ pk. De monocoque zal uit koolstofvezel bestaan en slechts 50 exemplaren van de RB17 zullen er gebouwd worden. Allemaal voorzien van extreme looks en een bijzonder indrukwekkend prestatiepotentieel.

Eventuele interesse kan je kenbaar maken in Milton Keynes (UK), voorzie daarvoor wel minstens 6 miljoen euro. Naast een knotsgekke circuitbolide krijg je daarmee wel toegang tot de Red Bull Racing F1 simulator en de nodige circuittraining. De Valkyrie AMR Pro heeft er zo per direct een directe concurrent mee!