Max Verstappen is wereldkampioen F1 (2021)Pas in de allerlaatste ronde van de allerlaatste grote prijs wist Max Verstappen zich tot wereldkampioen te kronen.

Na zeven wereldtitels moest Lewis Hamilton in Abu Dhabi nu toch het onderspit delven, met de overwinning pakte Max Verstappen de titel. Daarmee is hij ook de allereerste Nederlandse F1 wereldkampioen! Omdat de jonge Limburger in België werd geboren én woonde mogen we gerust extra fier zijn op diens prestatie.

Beide kemphanen verschenen na een intens seizoen zowaar met gelijke punten aan de start van de laatste race. De Mercedes F1 bolide kon opmerkelijk gemakkelijk wegrijden en slaagde er vervolgens in om een geruststellende voorsprong in te bouwen. Tot Latifi in het slot zijn Williams in de muur parkeerde en een Safety Car (de Aston Martin F1 Vantage) de wedstrijd terug spannend maakte. Met minder dan één ronde te gaan kon Verstappen – dankzij jongere banden – relatief gemakkelijk de Brit voorbij steken.

Het Mercedes F1 team liet zich nadien nog van zijn onsportiefste kant zien door beroep aan te tekenen omtrent diverse onregelmatigheden. Maar het kon niet baten, later op de avond werd de uitslag officieel gepubliceerd. Hamilton gedroeg zich anderzijds wél als een nederige verliezer. Het Duitse F1 team (dat vanuit Brackley (UK) opereert) pakte de titel bij de constructeurs, zowaar voor het 8ste jaar op een rij.

Het 2022 seizoen zal normaliter midden maart aanvatten met opnieuw Verstappen als Hamilton als grootste kanshebbers op de wereldtitel. Technisch gezien worden de wagens wel grondig aangepast waardoor de machtsverhouding vermoedelijk anders zullen uitvallen!