Officieel: Porsche Taycan GTS Hockenheimring Edition (2022)Als eerbetoon aan de 90ste verjaardag van het Hockenheimring circuit komt Porsche met de Taycan GTS Hockenheimring Edition.

Recentelijk introduceerde Porsche een sportievere Taycan GTS variant tezamen met de praktischere Taycan Sports Turismo koetswerkvorm. Daardoor is er een ruime keuze inzake uitvoeringen en motorisaties naast eindeloze personalisatiemogelijkheden. De Taycan GTS Hockenheimring Edition is dan weer een feestelijke special edition om de 90ste verjaardag van de Hockenheimring te vieren.

Op een soortgelijke Zolder Edition of Spa-Francorchamps Edition moet je niet wachten. Porsche heeft namelijk een innige band met de Hockenheimring. Ondermeer met een Experience Center dat in 2019 de deuren opende en al een hoop liefhebbers/klanten mocht ontvangen. Zowel om ze te fascineren als dynamisch het befaamde Porsche DNA te ontdekken. Dit zowel op het 4,57 km lange circuit als het offroad parcours.

De Porsche Taycan GTS Hockenheimring Edition komt in de exclusieve Stone Grey tint met Bronzite accenten. Rondom prijken de knappe 21” Mission E Design velgen. Binnenin kozen de sportieve Duitsers uit Zuffenhausen dan weer voor zwart leer met “talrijke” Island Green decoratieve details. Een hoop 90 Jahre Hockenheimring logo’s mochten uiteraard niet ontbreken. De sleutel wordt eveneens in het koetswerkkleur gespoten.

Voor een Porsche Taycan GTS ben in België alvast 135.592 euro kwijt, de “Hockenheimring Edition” heeft een meerprijs van ongeveer 13.000 euro. Wel mag je in ruil twee jaar gratis laden bij de Porsche Experience Centre Hockenheimring én krijg je een VIP parkeerplaats tijdens de Frühsicht evenementen.

Lees hier onze rijtest met de Porsche Taycan!