Officieel: Mercedes Vision AMG Concept EV (2022)Met deze futuristische Vision AMG showcar toont Mercedes-AMG alvast een voorproefje van haar volledig elektrische toekomst.

De zuiver elektrische Mercedes EQS en EQE modellen kregen reeds een sportieve AMG afgeleide. Iets dat meer en meer zal gaan gebeuren want op termijn zal zelfs AMG louter EV’s aanbieden. Een nogal stevig contrast met het luidkeels verleden (ja, C63 AMG we kijken naar jou!) maar we moeten nu eenmaal vooruit!

En om die basisgedachte kracht bij te zetten heeft Mercedes-AMG het Vision AMG conceptmodel gebouwd. De groene accenten verwijzen ongetwijfeld naar het succesvolle F1 team. Wie goed kijkt ziet zelfs lichtblokken in de vorm van een grille én uitlaatmonden. Dat beiden geen functioneel nut hebben bij een elektrische aandrijflijn mag de pret niet drukken.

Het ranke lijnenspel van de Vision AMG toont stevige gelijkenissen met het Vision EQXX conceptmodel. Daarbij lag de focus op een gigantische aerodynamische efficiëntie. In de praktijk zowaar goed voor méér dan 1.000 km rijbereik!

Mercedes heeft momenteel geen productieplannen met de Vision AMG. Technische details omtrent de batterijcapaciteit, laadvermogen of pk’s werden zelfs niet vrijgegeven.

Wel zou het AMG.EA platform binnenkort écht gebruikt worden voor sportievere AMG EV modellen. Ook een nieuwe “AMG only” sportwagen zoals de SLS AMG en AMG GT zullen hierop staan. De spreekwoordelijke opvolger voor de SLS Electric Drive moet je wel niet voor 2025 in de showrooms verwachten!